Psychiatrie

Rob Giel Onderzoekscentrum

Symposia

RGOc-Academie

Het Rob Giel Onderzoekcentrum is een samenwerkingsverband

Het Rob Giel Onderzoekcentrum is een samenwerkingsverband tussen het Universitair Centrum PsychiatrieGGZ FrieslandGGZ DrentheLentisDimence groep en Mediant met het doel wetenschappelijk onderzoek te verrichten op het gebied van psychiatrische behandeling.

Psychiatrie

Onderzoek in het Noorden

psychose

Psychosen

De belangrijkste speerpunten van het Netwerk Psychosen zijn negatieve symptomen en emotieregulatie; cognitie en inzicht; farmacotherapie; sociaal functioneren en recovery.

depressie

Stemming en Angst

Het NSA werkt samen aan onderzoek met het eHealth netwerk, huisartsgeneeskunde/huisartsennetwerk AHON en ICPE. Als overkoepelend thema voor het NSA is gekozen voor het actuele ‘Beloop & Profilering’.

ouderen

Ouderen psychiatrie

Op de agenda staan initiatieven om te komen tot gezamenlijke studies, presentaties van lopend onderzoek en het opzetten van nascholingsactiviteiten in de ouderenpsychiatrie, zoals de ROM-GPS Studie.

“Samenwerking kan altijd beter!”

We blijven samen met onze clientvertegenwoordigers de samenwerking op het gebied van psychiatrie verbeteren door middel van de netwerken.

Bijeenkomst over Bipolaire Stoornissen 29 november 2022

Het Netwerk Bipolaire Stoornissen van het RGOc organiseert op dinsdag 29 november een bijeenkomst in Meppel. Alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Bipolaire Stoornissen komen aan bod op deze middag. Opgave voor deze middag kan via Riëtte...

VR Mental Health voor mentale gezondheid

VR Mental Health onderzoekslab van het UMCG Universitair Centrum Psychiatrie. Wij ontwikkelen VR toepassingen voor psychische problemen. Het RGOc heeft samen met het UCP een nieuwe website voor het onderzoeksteam virtual reality mental health, ga naar de site:...

Geslaagd Ouderensymposium in Thialf

Ijsstadion Thialf was donderdag 22 september het decor van het Ouderensymposium ‘Ouderen met psychose, optimistische hulpverleners gezocht!’ Zo’n 140 bezoekers kwamen naar deze boeiende dag georganiseerd door GGZ Friesland in samenwerking met het Rob Giel...
Logo Lentis