Voor de zevende keer organiseren de afdeling psychosen van het UCP/UMCG en het RGOc samen met collega’s uit Noord-Nederland (Lentis, GGz Drenthe, GGz Friesland) de tweejaarlijkse bijscholing over psychosen, in het bijzonder schizofrenie. De scholing richt zich op mensen betrokken bij de zorg voor patiënten met psychosen, met name psychiaters, artsen (Agnio/Agio), (klinisch) psychologen en gespecialiseerde verpleegkundigen, maar belangstellenden uit andere disciplines zijn ook van harte welkom.

Dit jaar is opnieuw gekozen om een beperkt aantal onderwerpen aan te snijden, zodat inhoudelijke verdieping in de presentaties en discussies en niet te vergeten de discussies in de pauzes de nadruk hebben. Om het interactieve aspect van het programma mogelijk te maken is het aantal deelnemers ook weer beperkt. Wij hopen samen met u tot een praktijkgericht en interactief programma te komen.

Thema’s die in deze tweedaagse nascholing aan de orde zullen komen zijn:

  1. Stigmatisatie bij psychosen, draagt dit bij tot het ontstaan en onderhouden van psychosen? Wat kan er tegen gedaan worden?
  2. De nieuwe richtlijnen voor de behandeling van schizofrenie en de vertaalslag naar de praktijk.
  3. Verstoring in de prefrontale cortex bij psychosen. Wat zijn de achtergronden, symptomen en therapeutische consequenties?
  4. Vroegdetectie van ernstige psychiatrische aandoeningen als psychosen. Visie ontwikkeling, recent onderzoek, organisatorische uitdagingen.

Meer informatie vindt u in het programma. De nascholing is inmiddels volgeboekt.